Sivu 1/1

Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 21 Syys 2010, 10:48
Kirjoittaja Divinesia
Nyt reilun parin viikon pelin jälkeen olen alkanut pelaamaan sooloa ja sainkin paikan suoraan Platina-liigassa. Kuitenkin järkyttää miten vaikea on scouttia ja olemattomalla pelitiedolla ennakoida mitä vastustaja tekee. On se kumma, ettei sitä ole seppä syntyessään.

Todellakin, pelitiedon perusteella olen alempaa pronssiliigan tasoa. On suorastaan "pakko" odottaa vastustajan hyökkäystä että tiedän mitä tämä tekee. Tämä luonnollisesti aina johtaa lähes paniikinomaiseen tilanteeseen jossa täytyy pienemmällä armeijalla pinnistää toisen puskuja. Aivan kuin ehta J. Raynor olisi Char-planeetalla muutaman marinen kanssa odottamassa että tuleeko mutaliskia vai pelkästään 10 000 zergliniä. Vain tarinoissa tämä johtaa kunniakkaaseen voittoon, believe it.

Myöskin droppien ennakoinnit ja erilaiset HaistaVittu-harassit saattaa tämän pelitiedon puutteen osalta tehdä toisinaan selvää jälkeä. Eihän niitä missile turretteja viiti tehdä, sillä resursseja menee...

Koitan tätä pelitietämystä paikata simppeleillä asioilla (mitkä kuitenkin vie rahaa) kuten tutkilla ja valloittamalla tärkeimmät observation tornit mapista (nostan kädet pystyyn, en edes muista näiden juttujen oikeita nimiä vielä). Mutta ei sekään saa oloa kovin turvalliseksi samalla tapaa kuin frozenissa, jossa mapit olivat pieniä ja taktiikat selkeitä. Scv scouttimista on vain pakko parantaa, ***lauta.

Paikoitellen tuntuu kuin pelaisin vain countertaktiikkaa. Se toimii välttävästi ja kohtuullisella microlla riittää vielä platinaliigan pitämisessä, mutta halu kehittyä on kova. Sen on tyttöystäväkin tainnut huomata, kun äijä on koneella heti ku töistä pääsee. Naisena hän kuitenkin näkee tehtäväkseen tehdä pelaamisesta epämiellyttävää nalkuttamalla sen minkä ehtii ja kiehnäämällä puhuen arkisista asioista kuten vessapaperirullan loppumisesta. puuh... takaisin suureen maailmaan.

Nyt olenkin liittänyt replojen kahtomisen pelaamisen ohelle ja lopettanut achievementtien etsinnän. Vanha kunnon neuvo, jota jo wc3:sessa toitotettiin kaikille vasta-alkaville talenteille: reploja katsomalla voi suorastaan räjäyttää oman pelaamisen seuraavalle tasolle. Niiden katsomisen myötä tosin alkaa kärsiä ikävästä taudista: persoonattomuudesta. Oma peli muuttuu kopionniksi ja tälläinen on helppo counteroida. Hyvä taktiikka --> counter --> micro wars: kaava mihin se johtaa.

Suurin halu tällä hetkellä on kehittää taktiikoita, joilla pääsee alusta asti tappelemaan vihollisen kanssa. Tällöin ei tarvihe scouttia, vaan saa olla iholla alusta loppuun ja hävitä pitkän yrittämisen päätteeksi ;sen sijaan; että minimapin täyttää hetkessä suuri, yllättävä, iljettävä, punainen pallo ja peli päättyy 5 sekuntia tämän jälkeen.

Vannoin etten koskaan osta uutta peliä, mutta tässä sitä ollaan. Minkä se vanhus tavoilleen mahtaa.

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 21 Syys 2010, 16:04
Kirjoittaja Malecious
Jos haluaa katsoa replyjä ilman täyttä kopiointia, kannaattaa esim näitä youtube castereit katsoa. Day9 dailyt on varmaan parhaat ihan puhtaan opetuksen tasolla. Sitten jos katsos pelejä, kannattaa ehkä enemmin vain harjotella taktiikat peruspiirtettäin, niin sitten kun se scv sinne vihun baseen ilmestyy, niin osaat sanoa mitä sieltä luutavasti tulee. Sitten sen mukaan voit niitä omia taktiikoita kehitellä, tai sitten kopioida jotain tunnettua counteria.

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 21 Syys 2010, 21:27
Kirjoittaja Kumilelu
Divinesia kirjoitti:. Sen on tyttöystäväkin tainnut huomata, kun äijä on koneella heti ku töistä pääsee. Naisena hän kuitenkin näkee tehtäväkseen tehdä pelaamisesta epämiellyttävää nalkuttamalla sen minkä ehtii ja kiehnäämällä puhuen arkisista asioista kuten vessapaperirullan loppumisesta. puuh... takaisin suureen maailmaan.


Tämähän se ongelman ydin välillä tuppaa olemaan :) Jos divi keksit ratkaisun tähän niin ilmoita.. Muukin kun pistää akka kaappiin odottamaan että itsellä sattuisi olemaan aikaa ;)

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 22 Syys 2010, 02:34
Kirjoittaja Viitapiru
Kumilelu kirjoitti:
Divinesia kirjoitti:. Sen on tyttöystäväkin tainnut huomata, kun äijä on koneella heti ku töistä pääsee. Naisena hän kuitenkin näkee tehtäväkseen tehdä pelaamisesta epämiellyttävää nalkuttamalla sen minkä ehtii ja kiehnäämällä puhuen arkisista asioista kuten vessapaperirullan loppumisesta. puuh... takaisin suureen maailmaan.


Tämähän se ongelman ydin välillä tuppaa olemaan :) Jos divi keksit ratkaisun tähän niin ilmoita.. Muukin kun pistää akka kaappiin odottamaan että itsellä sattuisi olemaan aikaa ;)


Täällä odotellaan kanssa vastausta :D

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 22 Syys 2010, 09:26
Kirjoittaja Divinesia
Taitaa helpoin ratkaisu olla päättäminen pelin ja gf:n välillä, mutta näin helppoon ratkaisuun ei alistuta!!! Sillä tottakai kohteena silloin olisi pelaamisen jatkaminen.

Olen ottanut support caster- taktiikan. Eli, koitan innostaa tyttöystävää lähtemään kavereiden matkaan, ryyppäämään, kotia vanhempiensa luo tai tekemään koulutehtäviä sun muuta. Ikäänkuin ohjailen tätä muuhun toimintaan ja unohtamaan, että rakas vallaton poikaystävä istuu koneella eikä kiinnitä huomiota mihin tämä ihanainen on menossa.

Mahdollisuudet:
- Suhde toimii kun molemmilla on harrastuksia
- Saa pelata (!)
- Gf alkaa hakemaan huomiota muualta (positiivisesti ajateltuna tämä on mahdollisuus)
- Gf saattaa luovuttaa ja hyväksyy kohtalonsa.

Uhkia:
- Gf alkaa hakemaan huomiota muualta (jälkikäteen voi alkaa myös vituttamaan)
- Jotenkin taianomaisesti sähköt katkeavat juuri tietokonehuoneesta (gf murhanhimoisena sähköpääkatkaisimen ääressä)
- Gf käyttää villiä korttia ja houkuttelee seksiin. (saattaa olla myös positiivista)

Huom! Älkää yrittäkö tätä kotona ilman asiantuntijoiden läsnäoloa. Tämän kokeilu on _äärimmäisen_ vaarallista jopa ammattialisille ja täysin omalla vastuulla!

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 22 Syys 2010, 16:48
Kirjoittaja megaman
pelaa ku muija on duunissa .piste.
sit ku se on himassa ni sillo ei pysty kauheesti keskittymään. ja sit raivoo sille ku losee(koska se on todellakin sen syy ettet huomaa jotai droppia ja puolet basesta häviää). ei hyvä.

Mitä enemmän pelaat, sen pienemmältä mapit tuntuu

ViestiLähetetty: 29 Syys 2010, 09:34
Kirjoittaja Divinesia
Kah näin! Pari viikkoa on ehtiny taas vierähtää ja pelattua on tullut semisti. Paikka timanttiliigassa aukesi viimein ja ffa:n voittuputki veny 13 pelin mittaiseksi, kunnes noutaja tulineljännessätoista pelissä. 13-1 tilastoksi siellä siis.

Nyt kun peliä on tullut pelattua enemmän, on selvästi myös ihastunut uusiin unitteihin. Banshee/viking/raven on unuja joita en ensimmäisenä viikkona uskonut koskaan käyttäväni. Kuuntelin adrenaliinin ääntä ja olin vain aggressiivinen. "I`m in an tournament, I want to win ATTACK!!! kuten day9 äijä hauskasti asian ilmaisi. Seuraavaksi alan hiljalleen kokeilemaan MMM-pushin eri mixejä sekä ghostin käyttöä protossia vastaan.

Mapit tuntuu nyt selvästi pienemmiltä ja alkaa ymmärtää kentistä keypointit, missä taistelu pitää käydä ja voittaa. Tankit on siitä hassuja että varsinkin terran on avuton hyökkäämään asemissa olevaa terrania vastaan. Myös zergillä se on vaikeaa. Nydus channel tosiaan on osoittautunut imbaksi jopa tätä vastaan. Ei voi perseillä liikaa zerggiä vastaan.

Mikä tässä pelissä on parasta? TAKTIIKOIDEN VARIAATIO!! Frozenissa ud oli aika kädetön, piti tehdä samaa taktiikkaa mutta kovalla microlla, joka peli. Tässä voi aidosti tehdä sneak hyökkäyksiä ja inventoida sillä peli on uusi. Tulee piilevät ajatuksennystyrät esiin.

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 29 Syys 2010, 13:48
Kirjoittaja Zipok
Jea. Kuulostaa mainiolta. : ) (nydus imbaa lukuunottamatta, heh. Se on yks niitä asioita joita pidän ehdottomasti siistinä koko pelin kannalta, vaikken zergiä pelaakaan.)

Jos kaipaat harkkavastusta TvP matchuppiisi, niin mielelläni pelailen. Zipok.500, jos kiinnostaa.

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 30 Syys 2010, 08:27
Kirjoittaja Divinesia
Ilman muuta zipok. Addaan sut illalla ja jos viikonloppuna pelaillaan. :) Kokeilin eilenkin kaveria vastaan tehdä "normia" ja hävisin kädet housuissa. Ilmassa oon oppinu decent tasolle ku kaikki on tarkkaa toimintaa, mutta tankki marine marauder ei näemmä toimi. MMM ghost sitten testiin.

Re: Ihmeellinen sc2

ViestiLähetetty: 30 Syys 2010, 12:42
Kirjoittaja Malecious
Hyvin sä eilen pelasit, ite vihaan tankkeja kun pelaan terrania vastaan. Ne muuttuu helvetin koviks kun saavuttaa sen tietyn luvun. ja ainakun tekee MM earlymidin jälkeen niin kannattaa olla medivaccei mukana, kun ne nostaa sitä MM armeijan tehokkuutta 2-3 kertaseksi.