WCS 2015 -formaatti ja lisätietoja julki


Lyhyesti
- WCS Europe ja WCS America yhdistyvät ja muodostavat WCS Premier Leaguen
- Etelä-Korea saa uuden WCS-liigan GSL:n rinnalle
- WCS Global Event -kumppanuusturnauksien vaatimuksia on tarkennettu
- Kokonaisuus pysyy samana
- 3 kautta
- 3 liigaa
- liigojen palkintoina yhteensä 1,6 miljoonaa dollaria
- kumppanuusturnaukset jakavat WCS-pisteitä
- WCS Global Finals vuoden lopussa
Vuonna 2015 WCS Europe ja WCS America -liigat poistuvat ja tilalle tulee yksi yhdistetty WCS Premier League. Uusi liiga on muuten samanlainen kuin vuoden 2014 Amerikan ja Euroopan Premier-sarjat, mutta nyt voimassa ovat uudet tiukemmat asuinpaikkavaatimukset. Kausia liigassa pelataan edelleen kolme kuten vuonna 2014.
Premier-liigaan edetään vanhaan tapaan karsintojen ja Challenger-liigan kautta, mutta nyt Challenger-liigoja on yhteensä kuusi - yksi jokaiselle alueelle. Challenger-liigojen koko on on kaksi kertaa alueen Premier-paikkojen määrä. Esimerkiksi Euroopan Challenger-liigassa on yhteensä 14 uutta karsinnoista tullutta plus 14 edellisen kauden Premier-liigasta tullutta pelaajaa, joten koko on yhteensä 28 pelaajaa.
WCS Premier League -paikkojen jako alueittain
Karsinnat ja Challenger-ottelut pelataan internetin välityksellä. Premier-liigan Ro32 pelataan ESL:n studioissa Kölnissä ja Los Angelesissa. Ro16 puolestaan järjestetään yleisön edessä vuoden 2013 Season Final -turnausten tapaan.
Eurooppa / Lähi-Itä / Afrikka | 14 |
USA / Kanada | 8 |
Kiina | 4 |
Etelä-Amerikka | 2 |
Oseania / Kaakkois-Aasia | 2 |
Taiwan / Hong Kong / Macau | 2 |
Yhteensä | 32 |
Karsinnat ja Challenger-ottelut pelataan internetin välityksellä. Premier-liigan Ro32 pelataan ESL:n studioissa Kölnissä ja Los Angelesissa. Ro16 puolestaan järjestetään yleisön edessä vuoden 2013 Season Final -turnausten tapaan.
GSL ja SPOTV Games Individual League
Etelä-Koreassa on vuonna 2015 kaksi WCS-liigaa: GSL ja SPOTV Games Individual League. Kummassakin liigassa on vuodessa kolme kautta ja kumpaankin mahtuu mukaan 32 pelaajaa. Aikataulut hoidetaan siten, että pelaajat voivat osallistua kumpaankin liigaan samalla kaudella.
WCS Global Event -kumppanuusturnaukset
WCS Global Event -turnaukset ovat mukana jakamassa WCS-pisteitä myös vuonna 2015. Pisteitä jaetaan vanhaan tapaan kolmessa kategoriassa: 7000 pistettä, 4000 pistettä ja 1800 pistettä. Nyt kumppanuusturnausten vaatimuksia on kuitenkin hieman muutettu ja esimerkiksi turnauksen minimipelaajamääräksi on asetettu 16, mikä ei tänä vuonna täyttynyt ainakaan Gfinity G3 -turnauksen osalta. Lue kaikki vaatimukset Battle.netin sivuilta.
Haastattelussa Kim Phan
ESL:n Carmac haastatteli Blizzardin Senior Esports Manager -titteliä kantavaa Kim Phania tulevista muutoksista WCS Global Finals -lähetyksessä lauantaina 1. marraskuuta. Haastattelussa käy ilmi muun muassa, että vaikka palkintopotti on sama 1,6 miljoonaa, niin se jaetaan ensi vuonna eri tavalla, josta tiedot paljastetaan Blizzconin jälkeen. Esimerkiksi Challenger-liigaan pääseminen takaa pelaajalle vuonna 2014 vähintään 2000 dollarin ansiot, kun tänä vuonna saman summan tienasi pääsemälle Premier-liigaan. Phanin mukaan Blizzard haluaa keskittyä enemmän StarCraft II:n kasvattamiseen Etelä-Korean ulkopuolella. Hän paljastaa myös, että WCS:n formaattia pyritään päivittämään vuosi vuodelta lajin ja kilpapelaamisen muuttuessa. Lisäksi haastattelussa annetaan ymmärtää, että uutisia SC2:n kolmannesta lisäosasta, Legacy of the Voidista, julkaistaan Blizzconissa 7-8. marraskuuta, mitä monet ovatkin jo epäilleet. Esimakua uutitista onkin jo ilmaantunut ääninäytteiden muodossa Blizzardin SoundCloud-sivulle.
Katso tallenne twitch.tv:stä tai lue puhtaaksikirjoitus TeamLiquid.net-sivustolta.