WCS 2016 julkaistu


Blizzardin mukaan tulevan vuoden WCS-systeemissä ideana on ollut kehittää eteenpäin niitä turnaussarjan osa-alueita, jotka ovat heidän mukaansa toimineet parhaiten. Näitä ovat viikonlopputurnaukset yleisön edessä, paikallisten pelaajien esiintuonti tapahtumissa ja Korean StarCraft II -liigojen tukeminen ja tunnustaminen maailman tasokkaimmaksi kilpanäyttämöksi. Näistä lähtökodista Blizzard on sopinut WCS:n jatkumisesta maailmalla ESL:n ja DreamHackin kanssa ja Etelä-Koreassa turnausten organisointia hoitaa AfreecaTV ja SPOTV.
Vielä ei ole tiedossa, milloin uusi WCS-kausi alkaa.
Muutokset tiivistettynä
- Vuoden kokonaispalkintopotti nousee 1,6 miljoonasta yli 2 miljoonaan dollariin
- WCS Premier- ja Challenger-liigat lakkautetaan ja tilalle tulee kuuden alueen WCS Circuit, jossa on yhä asuinpaikkavaatimukset
- Kaikille avoimet Korean liigat, GSL ja SSL pelataan nyt kumpikin kahdessa eikä kolmessa kaudessa
- WCS Circuit ja WCS Korea keräävät omia WCS-pisteitään, ja kummastakin pääsee yhtä monta pelaajaa WCS Global Playoffs -kisaan
- WCS Global Finals pelataan Blizzconissa kahdeksan parhaan kesken palkintopotin ollessa 500 000 dollaria
- Avoimissa WCS Global Events -turnauksissa voi kasvattaa pistesaalistaan
WCS Circuit
WCS Circuit on uusi nimi Korean ulkopuoliselle WCS-kilpailulle. Liigatyyppiset Premier- ja Challenger-kilpailut poistuvat, ja tilalle tulee WCS Circuit Championship ja WCS Regional Challenger -turnaukset, jotka järjestetään talvella, keväällä ja kesällä ESL:n ja DreamHackin toimesta. Näiden lisäksi on ennalta määrittämätön määrä eri organisoijien järjestämiä 5000- ja 2500-pisteen WCS Circuit -turnauksia, jotka ovat WCS Circuit -tyyppisesti myös rajoitettu asuinpaikan mukaan.
Asuinpaikkavaatimuksissa määritellään kuusi aluetta: Pohjois-Amerikka, Eurooppa, Latinalainen Amerikka, Kiina, Taiwan & Hong Kong & Macau ja Australia & Uusi-Seelanti & Kaakkois-Aasia. Näiden alueiden osallistujilta vaaditaan koko kauden voimassa oleva kansalaisuus, työviisumi, opiskeluvisumi tai urheilijan viisumi kohdemaassa. Tarkemmat vaatimukset voi lukea WCS:n sivuilta.
Winter, Spring ja Summer Championship-turnausten voittajat etenevät vuoden lopussa pelattavaan WCS Global Playoffs -kisaan viiden muun eniten WCS Circuit -pisteitä keränneen pelaajan kanssa.
Lista WCS Circuit -turnauksista:
WCS Korea
Global StarCraft II League (GSL) ja StarCraft II StarLeague (SSL) säilyttävät formaattinsa tältä vuodelta muuten, mutta kausia onkin vuodessa enää kaksi kolmen asemesta. Lisäksi kauden päätteeksi pelataan uusi Cross-Finals-tapahtuma, jossa GSL:n ja SSL:n kauden voittajat taistelevat todellisesta kauden kuninkuudesta. Kaikki neljä kauden mestaria saavat myös suoran paikan WCS Global Playoffs -turnaukseen kuten myös neljä muuta eniten WCS Korea -pisteitä kerännyttä pelaajaa.
Lista WCS Korea -turnauksista:
WCS Global Events, -Playoffs ja -Finals
WCS Global Event -turnaukset ovat kaikille avoimia ja tarjoavat mahdollisuuden kerätä joko WCS Circuit tai WCS Korea -pisteitä riippuen siitä, kummassa systeemissä pelaaja on mukana. Yhtään WCS Global Event -turnausta ei ole vielä julkaistu, mutta IEM World Championship on vahva ennakkosuosikki tällaiseksi tapahtumaksi. WCS Global Playoffs puolestaan on vuoden lopussa pelattava kuudentoista pelaajan lohkovaihe, joka ratkaisee ketkä kahdeksan pääsevät mukaan Blizzconissa pelattavaan WCS Global Finals -tapahtumaan. WCS Global Playoffs -lohkoissa puolet tulevat WCS Circuit -systeemistä ja puolet WCS Korea -systeemistä.
Lista WCS Global -turnauksista:
Palkintojakaumat
Blizzard on määrittänyt kaikkien WCS-turnausten paitsi Circuit Event 2500 -tapahtumien palkintojakaumat etukäteen. Rahaa jaetaan pääasiassa aina kuudentoista parhaan kesken. Katso eri turnausten palkintojakaumat WCS:n sivuilta.
Vastaanotto
Uudistuneesta WCS-systeemistä on käyty jo paljon keskustelua TeamLiquid.net-sivustolla sekä Redditissä. Yleisön vastaanotto on ollut pääosin positiivista, mutta Koreassa asuvien korealaisten sulkeminen pois suuresta osasta kansainvälisiä turnauksia (niiden muututtua nyt WCS Circuit -turnauksiksi) on aiheuttanut vahvoja mielipiteitä kumpaankin suuntaan. Lisäksi osa on esittänyt huolensa nousevien pelaajien toimeentulosta, kun netissä pelattu Challenger-liiga ei enää takaa 2000 dollaria per kausi, vaan palkintopotit pitää käydä keräämässä pääosin viikonlopputurnauksista. WCS Circuit -systeemin riippuessa osaksi ulkopuolisten järjestämistä WCS Circuit -tapahtumista on myös arvuuteltu sitä, kuinka tasapainoinen vuoden turnauspaletti tulee olemaan.